dinsdag 29 mei 2018

Voort het eerst in 21 jaar weer bananen uit Ecuador naar Brazilië

Voortdurende droogte in Brazilië heeft lokale productie beïnvloed



De eerste container met bananen uit Ecuador is aangekomen in de Braziliaanse haven van Santos na een onderbreking van 21 jaar, te midden van een voortdurende droogte in het land, dat de productie heeft beïnvloed. 

'Dit is een historische mijlpaal in de commerciële relatie tussen de twee landen', zegt Alexis Villamar, directeur van het commerciële kantoor van Pro Ecuador in Brazilië. Hij zei, dat het het werk benadrukt van het instituut en de Ecuadoraanse ambassade in Brasilia om de markt te heropenen.

Sinds vorig jaar hebben de twee instituten gewerkt aan het vaststellen en verifiëren van de Ecuadoraanse productie- en beheersstandaarden. Braziliaanse functionarissen evalueerden ook de fytosanitaire maatregelen die van kracht zijn in 's werelds beste exportland.

De zending, uitgevoerd door Tropical Fruit, bevatte in totaal 144 dozen bananen. De algemeen directeur van het bedrijf, Oswaldo Menéndez, zei dat de opening van de Braziliaanse markt stabiliteit zou bieden aan de bananensector, nu een daling van de omzet op het noordelijk halfrond is te bemerken.

Ondertussen denkt Villamar dat de belangrijkste begunstigden de consumenten zullen zijn, die nu meer productkeuze zullen hebben. Een aanzienlijk deel van Brazilië wordt sinds 2014 blootgesteld aan ernstige droogte.

(Suriname Mirror/freshfruitportal.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten