dinsdag 29 mei 2018

Advocaat Kanhai: 'Krolis en Themen hadden nooit op 8 december verdachtenlijst moeten staan'

Verdachten Kenneth Kempes en Luciën Lewis weer niet op de zitting verschenen

Advocaat van Dick de Bie en John Kraag vraagt Krijgsraad om uitstel


De zitting van de Krijgsraad in het 8 decemberstrafproces is vandaag, dinsdag 29 mei 2018, volgens Starnieuws, 'vlot afgewerkt'.

Advocaat Irvin Kanhai hield namens zijn cliënten Iwan Krolis, Imro Themen en Benny Brondenstein zijn pleidooi. Hij vindt dat de namen van Krolis en Themen nooit op de verdachtenlijst had moeten staan en gaat mee met de auditeur-militair, die om vrijspraak had gevraagd. Hij hield een gezamenlijk pleidooi voor Krolis en Themen, omdat dezelfde argumenten voor beiden gelden.


Kanhai is het niet eens met de eis van 20 jaar gevangenisstraf tegen Brondenstein. Hij voerde aan dat het Openbaar Ministerie niet met wettige en overtuigende bewijzen is gekomen.

De zaak tegen Kenneth Kempes en Luciën Lewis was gauw afgehandeld aangezien zij, zoals voor hen gebruikelijk, niet op de zitting zijn verschenen. Zij hebben ook geen advocaten.

De advocaat van Dick de Bie en John Kraag vroeg de Krijgsraad om uitstel. Wat de reden precies is, is niet duidelijk geworden op de zitting. Kraag heeft een brief geschreven naar de president van de Krijgsraad. Deze zaak werd op de zitting waargenomen door Kanhai.

Op 25 juli gaat deze zaak voor. Dan zijn alle zaken op de rol geweest. De auditeur-militair zal hierna aan het woord komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten