dinsdag 29 mei 2018

8 Decemberstrafproces weer hervat

Advocaat Kanhai verwacht dat het proces eind 2019 of zelfs pas in 2020 wordt afgerond


Het 8 decemberstrafproces wordt vandaag, dinsdag 29 mei 2018, hervat. Op de rol staat de zaak tegen onder andere Iwan Krolis, Imro Themen, Benny Brondenstein, Dick de Bie, Kenneth Kempes en Luciën Lewis. 

Advocaat Irvin Kanhai verwacht dat het 8 decemberstrafproces pas eind 2019 of zelfs in 2020 zal worden afgerond. 'Er is nog een lange weg te gaan', zegt Kanhai vandaag op Starnieuws.

Hij is advocaat van de meeste verdachten, onder wie Desi Bouterse.

Nadat alle advocaten aan het woord zijn gekomen, moet de auditeur-militair zijn pleidooi houden. Kanhai verwacht niet, dat vóór het reces in augustus de advocaten voor de tweede keer aan het woord zullen komen. Daarna komt de auditeur-militair opnieuw aan het woord. Nadat de advocaten en de openbare aanklager twee keer aan het woord zijn gekomen, hebben de verdachten nog het laatste woord. Hierna zal de Krijgsraad zich beraden over het vonnis.

Kanhai denkt dat kort vóór de verkiezingen van mei 2020 het proces pas zal worden beëindigd.

De advocaat blijft erbij, dat het proces niet hervat had moeten worden. Kanhai heeft in eerdere pleidooien de Krijgsraad gevraagd niet mee te gaan met de strafeis van de auditeur-militair Roy Elgin. De Krijgsraad is gevraagd om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren.

In de zaak van de burgers heeft Elgin vrijspraak gevraagd. 'Al die jaren zijn ze onterecht op de verdachtenlijst geplaatst. Niet eens een sorry heeft het Openbaar Ministerie hiervoor gezegd.' Kanhai zal deze kwestie weer aan de orde stellen vandaag in zijn pleidooi voor Krolis en Themen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten