dinsdag 29 mei 2018

Monument van Hindostaanse Immigratie te Groningen keert terug in oude staat

Kort Geding tegen Stichting Hindostaanse Immigratie van de baan


Het 45 jaar oude monument van de Hindostaanse Immigratie te Groningen, Saramacca, zal weer in zijn oorspronkelijke vorm worden hersteld. Dit is het resultaat van een bemiddeling tussen de Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI) en de indieners van een Kort Geding. 

Burgers van Saramacca, onder wie Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) en advocaat Irvin Kanhai, hadden een Kort Geding aanhangig gemaakt. Kanhai zegt vandaag, dinsdag 29 mei 2018, op Starnieuws dat het Kort Geding vanmiddag zou dienen.

Nu de tegenpartij heeft beloofd het monument terug te brengen in de vorm waarin het was, wordt de zaak ingetrokken.

Op 5 juni zou de SHI samen met het commissariaat van Saramacca het gerenoveerde Lalla Rookh monument onthullen. Jogi is blij dat er een oplossing is bereikt, want mensen mogen geen wijzigingen aanbrengen aan een bestaand monument. Het doel van het Kort Geding was om te voorkomen dat het oorspronkelijke monument zou worden veranderd.

'Wij houden ons aan ons woord en zullen de zaak niet meer voor de rechter brengen. Wij hopen dat de andere partij ook doet wat er is beloofd', zegt Jogi.

De fontein om het monument is dichtgegooid en betegeld. De sokkel waarop de boot stond, is verhoogd. Er zou daar een grotere Lalla Rookh schip komen te staan. De bouwcommissie was sinds januari 2018 begonnen met de werkzaamheden. De SHI heeft materiële- en financiële ondersteuning van het bedrijfsleven van het district Saramacca ontvangen hiervoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten