dinsdag 29 mei 2018

Sitek heeft in kwestie-Feffik geen vertrouwen in ministerie van SOAW Curaçao

Feffik-personeel gelooft niet dat zij na sluiting een andere, gelijkwaardige baan hebben


De 24 leerkrachten en medewerkers van Feffik (Fundashon pa Edukashon i Formashon di Fishi i Kapasitashon) die zijn aangesloten bij onderwijsvakbond Sitek (Sindikato di Trahadó den Edukashon na Kòrsou) hebben er geen vertrouwen in dat zij na sluiting van het opleidingsinstituut in augustus een andere, gelijkwaardige baan hebben.

Vier uur overleg tussen de overheid en vakbonden Sitek en Abvo over Feffik heeft ‘geen informatie opgeleverd over wat de leerkrachten en andere medewerkers van het opleidingsinstituut staat te wachten’. Dat zegt Sitek-voorzitter Darius Plantijn die gisteravond sprak van demonstratiebereidheid bij de docenten, aldus vandaag, dinsdag 29 mei 2018, het Antilliaans Dagblad.



De leden van Sitek hebben er ‘helemaal geen vertrouwen in’ dat minister Hensley Koeiman (MAN) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn voor hen in de bres springt.

'Recent zijn bij SOAW zes jonge medewerkers ontslagen. Waarom kregen zij niet extra begeleiding zodat zij hun werk konden behouden?', vraagt Plantijn zich hardop af. 'Als het ministerie niet voor zijn eigen medewerkers zorgt, hen niet steunt in hun ontwikkeling, denk je dan dat SOAW zich sterk maakt voor een groep leraren van Feffik? Dat gelooft hier niemand, hoor. Er is geen vertrouwen.'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten