dinsdag 29 mei 2018

Aanleg glasvezelnetwerk van Telesur in Paramaribo Noord binnenkort afgerond

Het landelijk Telesur Nationaal Breedband-project moet in december gereed zijn


Telesur maakt grote stappen vooruit in het streven naar grote snelheden bij breedband internet. Het hoofd van de afdeling Communicatie Jennis Asraf zegt vandaag, dinsdag 29 mei 2018, in de Ware Tijd, dat het vervangen van het koperen netwerk door glasvezel in Paramaribo Noord binnenkort wordt afgerond. De technische afdeling test nu de download en upload snelheden in het gebied waar glasvezel al in gebruik is.

Asraf zegt, dat recent metingen met stabiele downloadsnelheden van tien tot twintig megabytes per seconde zijn geregistreerd. Ze noemt dit vrij hoog in vergelijking met de kwaliteit die met het koperen netwerk in de afgelopen jaren is bereikt. De snelheden zijn nu driemaal zo hoog. De upload snelheden beneden de tien megabytes per seconde zijn nog aan de magere kant.

Het bedrijf begon vorig jaar juni met het landelijk Telesur Nationaal Breedband-project. Het moet in december zijn afgerond.

'Het koperen netwerk wordt vervangen, maar de kabels die via de straatverbinding naar de woningen lopen worden nog niet verwijderd, omdat de kosten hiervoor in de miljoenen Amerikaanse dollars lopen. In de toekomst wordt dat gedeelte wel aangepakt.'

Nadat het project in Paramaribo Noord is afgerond, volgt het ressort Zorg en Hoop, daarna het district Wanica en vervolgens de overige gebieden, totdat landelijk het hele netwerk aan glasvezel gekoppeld is.

Eerder meldde Telesur zich ervan bewust te zijn, dat bandbreedtes van twee megabytes niet meer toereikend zijn. Het bestaande koperen netwerk dat nog in enkele ressorten aangesloten is kan de hogere snelheden echter niet aan, waardoor klanten van tijd tot tijd te maken krijgen met trage verbindingen.

Asraf zegt dat met de snelheden die bereikt worden met het glasvezelnetwerk er geen sprake meer zal zijn van de bekende storingen, maar dat het transformatieproces nog voor hinder kan zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten