dinsdag 29 mei 2018

Urtha Griffith (15) uit kindertehuis Samuel al sinds 3 april vermist

(Bron foto: Korps Politie Suriname)
Meisje mogelijk door een onbekende persoon meegenomen naar Moengo

Leiding tehuis wil niet in de publiciteit treden over de vermissing


Het is bijna twee maanden geleden, dat een meisje uit het kindertehuis Samuel als vermist is opgegeven. De vijftienjarige Urtha Griffith verdween op 3 april en is sindsdien spoorloos. De Ware Tijd schrijft vandaag, dinsdag 29 mei 2018, vernomen te hebben van onder meer familieleden, dat het meisje waarschijnlijk door een onbekende persoon is meegenomen naar Moengo. 

'We hebben gehoord dat ze daar is, maar waar precies weten we niet', zegt een zus van het meisje.

De leiding van het tehuis wil niet in de publiciteit treden over deze zaak. De zusm die zelf ook in het tehuis heeft gewoond, vertelt dat Urtha sinds haar babyjaren daar verbleef. 'Mijn moeder had het een beetje moeilijk, dus heeft ze haar daar geplaatst.' Ze noemt de situatie daar niet rooskleurig. Dat haar zusje nu vermist is, heeft volgens haar vooral daarmee te maken. 'Toen ik nog daar was, was er een andere leiding en dat waren mensen die om de kinderen gaven. Maar sedert er andere personen in de leiding zijn is alles veranderd.' 

Zij beschuldigt de leiding ervan, dat die haar zusje zelf de deur heeft gewezen vanwege haar gedrag. 'Ze hebben dat tot twee keer toe gedaan, zonder contact op te nemen met de familie. Dat kun je een jong meisje niet aandoen.'

Volgens andere bronnen zou het meisje, in tegenstelling tot wat de zus vertelt, in het verleden zelf weggelopen. Ze is slechts voor de formaliteit en uit plichtsbesef als vermist opgegeven door de leiding. In hoeverre de beweringen over het reilen en zeilen bij het tehuis waar zijn, kon de Ware Tijd niet toetsen. De leiding wil zich hierover niet uitspreken in de media, om te voorkomen dat het imago van het tehuis geschaad wordt.

Het kinderhuis Samuel is in 1966 opgericht en heeft twee vestigingen, aan de Kernkampweg en aan de Flustraat. Er worden weeskinderen opgevangen en kinderen uit minderbedeelde gezinnen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten