dinsdag 29 mei 2018

4 Jaar cel geëist tegen man (33) voor seksueel misbruik minderjarig meisje (15)

Verdachte verklaart dat hij dacht dat het meisje 16 jaar oud was...


De verdachte S.S. hoorde gisteren een celstraf van 4 jaar tegen zich eisen. De Officier van Justitie achtte gemeenschap met een minderjarig meisje en het onttrekken van dat meisje aan het wettig gezag bewezen. Dit meldt het Dagblad Suriname vandaag, dinsdag 29 mei 2018.

De verdachte heeft op 10 april 2017 gemeenschap gehad met een 15-jarig meisje. Ook heeft hij haar zonder toestemming van het wettig over haar gesteld gezag bij zich gehouden.

De moeder van het slachtoffer was er samen met het schoolhoofd achter gekomen dat het kind seksueel actief was. Het meisje vertelde dat de 33-jarige verdachte meerdere malen seks met haar heeft gehad. De verdachte had haar in het weekend bij zich gehouden.

Het meisje zei, dat zij meer dan tien keer seks hadden gehad.

De verdachte heeft haar ook bedreigd om de zaak in te trekken.

Uit het visum van de arts blijkt, dat het slachtoffer regelmatig seks heeft gehad en reeds langere periode seksueel actief is. De verdachte bekent het feit. Hij verklaarde zowel bij de politie als bij de rechter, dat hij dacht dat het meisje 16 jaar oud was. Het is aannemelijk dat toen de verdachte het slachtoffer thuis bij hem hield, hij overmacht had op het kind, omdat hij een man is van 33 jaar en dat hij haar heeft gedwongen, stelde de Officier van Justitie.

Op de volgende zitting komt advocaat Renushka Gangaram-Panday aan het woord. De verdachte blijft aangehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten