vrijdag 4 mei 2018

‘Verklaring van Paramaribo’ nu door 37 bedrijven ondertekend

'Verklaring' leidraad voor bedrijven die actief streven naar gelijke rechten voor LGBT's

 
Nog tien Surinaamse bedrijven hebben de ‘Verklaring van Paramaribo’ getekend met Parea, een LGBT-netwerk van professionals dat de ontwikkeling van lesbiennes, gays, biseksuelen en transgenders ondersteunt, zo bericht de Ware Tijd vandaag, vrijdag 4 mei 2018.

De verklaring, die nu door 37 bedrijven is ondertekend, moet als leidraad dienen voor bedrijven die actief streven naar gelijke rechten van de doelgroep op de werkvloer.

'Wij geloven dat bedrijven de trendsetters kunnen zijn om niet alleen een gemeenschap te bewegen, maar ook de overheid om solidair te staan met de LGBT-gemeenschap in Suriname', vertelt Parea-voorzitter Juan Pigot. Dit is de derde keer dat deze intentie verklaring wordt getekend.

De eerste zestien bedrijven, waaronder Torarica, Rudisa en de Finabank, deden dat in 2011, vervolgens tekenden elf bedrijven in 2017. 'Niks is zo erg als het feit dat een medewerker met 25 jaar trouwe dienst bij een bedrijf, na zijn overlijden zijn pensioen niet kan achterlaten voor zijn partner, omdat die van hetzelfde geslacht is en daarvoor nog geen erkenning is', zegt Pigot.

Hij is ervan overtuigd dat erkenning van deze rechten voor de LGBT-gemeenschap op de werkvloer, kan zorgen voor gelukkige werknemers die veel meer kunnen bijdragen aan het bedrijf. 'Als een medewerker niet uit de kast durft te komen, uit vrees dat zijn of haar collega's hem zullen pesten of uit vrees voor ontslag, dan is de kans groot dat zo iemand niet gemotiveerd is tot productiviteit. Wij vragen bedrijven niet om iets speciaals te doen. Wij willen slechts dezelfde rechten die onze hetero-collega's hebben. Wij willen ook onze partner kunnen mee verzekeren of ons pensioen voor hen achterlaten.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten