vrijdag 4 mei 2018

Advocaat ‘Peppie’ Sulvaran: 'OM Curaçao heeft in Dubnium-zaak pijlen op Jacinta Constancia gericht'

'Onderzoek duurt reeds vier jaar en nog steeds is geen belastend materiaal tegen cliënte gevonden'


Een preliminair verweer afkomstig van raadsman Eldon ‘Peppie’ Sulvaran om de dagvaarding van zijn cliënte Jacinta Constancia in de zaak Dubnium, ook wel bekend als de mondkapjeszaak, te vernietigen, heeft het gisteren niet gehaald, zo bericht vandaag, vrijdag 4 mei 2018, het Antilliaans Dagblad.

De inhoudelijke behandeling staat nu gepland voor 5 en 6 juli.

Sulvaran voerde gistermiddag tijdens de regiezitting aan, dat het vooronderzoek in de zaak geen enkel bewijs tegen oud-minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Jacinta Constancia (MFK) heeft opgeleverd. Bovendien, zo stelt de raadsman, is Constancia de enige verdachte die vanaf het begin volledige opening van zaken heeft gegeven en dat ook zal blijven doen.

'Het onderzoek duurt reeds vier jaar en nog steeds is er geen belastend materiaal tegen cliënte gevonden. Maar, ondertussen heeft het Openbaar Ministerie wel cliënte als hoofdverdachte in deze zaak aangemerkt. De pijlen zijn dus op Jacinta Constancia gericht. Ze is immers een bekend politiek figuur', aldus de advocaat.

In de zaak Dubnium staan vier verdachten terecht, die verdacht worden van oplichting, verduistering en witwassen. Het onderzoek draait om 40.000 mondkapjes die door het toenmalige bestuur van Bureau Ziektekosten Voorzieningen (BZV) zijn besteld en waarvoor een aanzienlijk bedrag van 365.853,49 gulden is betaald, maar die nooit zijn afgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten