vrijdag 4 mei 2018

NDP-fractie wil in Assemblee door regering geïnformeerd worden over visserijbeleid

Assembleeleden NDP beweren 'tegen politieke misbruik te zijn van de situatie'.....


Fractieleden van de Nationale Democratische Partij (NDP) hebben vrijdag 4 mei 2018 een onderhoud gehad met de ministers van Justitie & Politie, Defensie en Landbouw, Veeteelt & Visserij en het Visserscollectief over de vraag hoe het veiligheidsgevoel van de vissers op zee kan worden hersteld. 

Daarnaast hebben de Assembleeleden een interpellatievoorstel ingediend om een vergadering te houden waarbij de regering meer uitleg kan geven over het te voeren beleid.

De drie ministers hebben aangegeven hoe vanuit hun ministeries er opgetreden wordt, wat er allemaal gedaan is en gedaan wordt om de situatie te normaliseren. In nauw contact met elkaar wordt er samengewerkt. Vanuit de NDP-fractie waren bij dit onderhoud aanwezig Amzad Abdoel, Silvana Afonsoewa, Rajiv Ramsahai, Wendell Asadang, Grace Watamaleo, Glenn Sapoen en Keshopersad Gangaram Pandey

Het Visserscollectief heeft de problemen binnen de visserijsector voorgelegd aan de ministers. Ook zijn vanuit de zijde van de vissers concrete oplossingsmodellen gepresenteerd welke ook voorgelegd zijn aan de ministers.

De Assembleeleden hebben aangegeven vanaf het begin in contact te zijn geweest met de ministers. De situatie werd door de leden nauwgezet gevolgd en samen met de ministers werd er constant uitgekeken naar oplossingsmodellen. Aan het Visserscollectief hebben de volksvertegenwoordigers onomwonden aangegeven tegen politieke misbruik te zijn van de situatie.

Afgesproken is om samen na te gaan hoe op korte, middellange en lange termijn de problemen van de sector opgelost kunnen worden. De leden stelden goed op de hoogte te zijn van de potentie binnen deze sector en samen met alle betrokkenen de visserijsector duurzaam te willen ontwikkelen. Vanuit de kant van de ministers is er volledige ondersteuning toegezegd, zegt Amzad Abdoel op Starnieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten