vrijdag 4 mei 2018

Guyanese politie arresteert broer van vermoedelijke piratenleider 'Sinbad'

‘Sinbad’ wordt als hoofdverdachte aangemerkt en zou in Suriname wonen


De politie in Berbice, Guyana, heeft gisteren een man aangehouden die de broer is van de vermoedelijke piratenleider. De man, Nanko ‘Fayah’ Manohar, werd aangehouden in zijn huis in Demarara. Hij zou volgens de Guyanese krant Kaieteur News (zie onderaan) meewerken aan het onderzoek waarbij zijn broer, bekend als ‘Sinbad’, steeds meer als hoofdverdachte wordt aangemerkt, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, vrijdag 4 mei 2018.

Sinbad zou in Suriname wonen en wordt algemeen gezien als de hoofdverdachte in de slachting op zee van afgelopen vrijdag. Overigens, de broer in Guyana wordt aangemerkt als een bekende piraat en zou in dat land leiding geven aan de criminele organisatie.

Nu blijkt dat de man die ongeveer een maand geleden werd doodgeschoten te Munder tijdens een 'drive by shooting' ook een broer is van Sinbad. Het zou de moord op deze man zijn die de katalysator is van de slachting van afgelopen vrijdag, aangezien wordt aangenomen dat vissers die de overvallen zat zijn een prijs hebben gezet op het hoofd van de broer van Sinbad. De piratenleider bezwoer wraak en overviel verschillende boten.

Terwijl opsporingsdiensten in Suriname overuren maken, aldus de Ware Tijd, blijkt dat de collega's in Guyana, waar de meeste vissers vandaan komen, ook alles op alles zetten om verdachten in beeld te brengen. Zo bevestigde een hoge politieman tegenover Guyanese media, dat naarstig wordt gezocht naar vier verdachten die genoemd werden door een overlevende. Mannen die bekend staan onder de bijnamen Bolo, Dick, Crackhead en Sanbat worden opgespoord. Crackhead zou niet lang geleden zijn gesignaleerd bij de Rossignol-visserscoöperatie waaraan hij verbonden zou zijn. De politieman gaf aan dat in nauw contact met de Surinaamse collega's wordt gewerkt.

Die namen werden al genoemd door de overlevende kapitein van een van de vier overvallen boten (!):

(Starnieuws 30 april: '(…) In de boot was een Guyanees gewapend met een jachtgeweer. Hij (de kapitein) herkende hem als ‘Dick’. In het vaartuig zaten ook ‘Bolo’, Crackhead’, ‘Sanbad’ en een donkere man die hij niet kende. Degenen die hij bij naam kende, zijn allemaal Guyanees. ‘Dick’ loste een schot (…)' ), 
https://www.kaieteurnewsonline.com/2018/05/04/high-seas-attack-in-suriname-brother-of-recently-gunned-down-man-arrested-in-guyana/
(Suriname Mirror/de Ware Tijd/Kaieteur News)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten