vrijdag 4 mei 2018

Geen auto's bij diverse politieposten.....

Politiecommissarissen met verlof en daarop aansluitend pensioen, hebben nog steeds de beschikking over KPS-auto...

 
Het Dagblad Suriname bericht vrijdag 4 mei 2018 over informatie te beschikken, dat bepaalde politieposten momenteel zonder voertuigen zitten. Eén van de bureaus is Keizerstraat. Deze politiepost kampt al zeker twee weken met een vervoersprobleem. 

Commissarissen van politie die met verlof zijn, met daarop aansluitend hun pensioen, zitten thuis en hebben nog steeds de beschikking over een dienstvoertuig van het Korps Politie Suriname, KPS. Een politiefunctionaris heeft een dienstvoertuig ter beschikking door en voor de dienst. Maar, er is een uitzondering gemaakt bij de dienstleidingen die met het dienstvoertuig naar huis mogen.

Bovenal mogen zij gratis tanken.

De minister van Justitie en Politie, Suart Getrouw, was hij niet bereikbaar voor commentaar.

De politie heeft ook vaker geklaagd over slechte werkomstandigheden en tekort aan materiaal. Politie Santo Boma heeft zo'n jaar geleden aan de bel getrokken. De manschappen klagen steen en been over de ruimte waarin zij uren moeten werken. Door de hitte kunnen zij hun werk niet optimaal uitvoeren.

Ook de bond heeft een schrijven ontvangen over deze werkomstandigheden van de politie, echter bleek dat ook de bond niets kan doen voor deze politieambtenaren. Het financieel probleem binnen het KPS wordt met de dag erger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten