vrijdag 4 mei 2018

Nog 44 mensen na flatbrand in Sao Paulo, Brazilië, als vermist geregistreerd

Onduidelijk of vermisten zijn gedood en bedolven onder het puin, of dat ze er gewoon niet waren


Vierenveertig mensen stonden woensdag 2 mei 2018 op de lijst als nog steeds vermist, nadat een gebouw met 24 verdiepingen, dat door krakers in het centrum van Sao Paulo werd gebruikt, in brand stond en instortte, aldus de brandweer van de Braziliaanse stad.

In de onmiddellijke nasleep van de ramp op dinsdag, waren er slechts drie vermisten, waaronder één man die enkele seconden had om met succes gered te worden door brandweerlieden voordat het gebouw plotseling instortte.


'De brandweer blijft zoeken, momenteel met 31 voertuigen, 78 brandweerlieden, 44 vermisten', tweette de afdeling.

Er was geen indicatie of het grote aantal vermisten is gedood en bedolven onder het puin, of dat ze er gewoon niet waren.

Het gebouw, een in onbruik geraakt voormalig politiehoofdkwartier, werd bewoond door dakloze gezinnen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Sao Paulo is de financiële hoofdstad van Brazilië en de dichtstbevolkte stad in Latijns-Amerika, maar lijdt aan grote economische ongelijkheid. Arme gezinnen wonen vaak in niet meer gebruikte gebouwen of plaatsen tenten en hutten op leegstaande terreinen, soms naast welvarende buurten.
President Michel Temer kreeg een vijandige ontvangst toen hij kort de locatie van de brand  bezocht. 'We willen huisvesting!', scandeerde een menigte voordat hij haastig wegging.

(Suriname Mirror/AFP/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten