vrijdag 4 mei 2018

Douanebond geeft minister Hoefdraad tot 15 mei om douaneleiding en ontheven ambtenaren terug te plaatsen

'Mutatie is een van de mogelijkheden, maar dat moet binnen de dienst gebeuren'


De Douanebond geeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën tot 15 mei de ruimte om de douaneleiding en de ambtenaren die ontheven zijn uit hun functie terug te plaatsen op de werkvloer. Een eis van de bond is dat de mensen weer hun bijdrage moeten leveren binnen de dienst. 

'Mutatie is een van de mogelijkheden, maar dat moet binnen de dienst gebeuren', zegt de voorzitster van de Douanebond, Joyce de Vlugt, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 4 mei 2018.

Uit het onderhoud met de minister is volgens het bestuur van de bond niet gebleken, dat de mensen die ontlast zijn verkeerde handelingen hebben gepleegd. Als reden voor het thuiszetten van de mensen is aangevoerd, dat er een reorganisatie van de douanedienst plaatsvindt. Om de hervormingen door te kunnen voeren, zijn de maatregelen genomen.

De leden van de bond hadden er moeite mee de minister twee weken de ruimte te geven. Zij wilden dat de leiding en de douaneambtenaren die ontheven is uit haar functie gelijk terug moest op de werkvloer. Het bestuur heeft de leden ervan kunnen overtuigen om de twee weken af te wachten.

De bond heeft geëist dat de mensen terug moeten komen in de organisatie en niet gemuteerd mogen worden naar het ministerie. Ook zal niet worden geaccepteerd dat de mensen wordt aangezegd om gewoon thuis te blijven.

De bond vindt dat in het interim managementteam ook actieve leden zitting moeten hebben, zodat er doorgroeimogelijkheden zijn. Nu wordt de leiding uitgemaakt door externe krachten.

De Vlugt verwacht dat alles weer op z'n pootjes terechtkomt. De werkzaamheden worden normaal voortgezet, aangezien de bond nog in onderhandeling is met de leiding van het ministerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten