vrijdag 4 mei 2018

Aanleg bij Brievengat, Curaçao, van paardenrenbaan nu ‘in een stroomversnelling geraakt'

Project lag sinds 2016 stil in afwachting wetgeving voor gokken op paardenrennen

(Bron foto: sportweddenschappen.online)


Coral Games verwacht nog deze maand te beginnen met het bouwrijp maken van het terrein bij Brievengat waar de paardenrenbaan komt. Het project lag sinds 2016 stil in afwachting van wetgeving voor het gokken op paardenrennen, maar is nu ‘in een stroomversnelling geraakt’, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 4 mei 2018.

Volgens Michael Monte, die namens Coral Games is belast met de uitvoering van het project, duurt het gereedmaken van de grond twee tot drie maanden. 'De overheid heeft toegezegd dat in die periode de wetgeving rondkomt.' Het gaat om een landsverordening die is ontwikkeld door de Gaming Control Board (GCB) en een juridische basis biedt voor toezicht op het wedden op paardenraces.

'Onze verantwoordelijkheid is erop toe te zien dat kansspelen eerlijk verlopen', zegt GCB-directeur Gino Campbell. 'Bij paardenraces gaat het bijvoorbeeld om controle op dopinggebruik en de toegang tot de stallen.' De GCB zal personeel bijscholen voor deze specifieke taak.

De conceptwetgeving is ingediend bij minister van Financiën Kenneth Gijsbertha (MAN). Na goedkeuring door de Raad van Ministers en beoordeling door de Raad van Advies moet de wet nog in de Staten worden behandeld. Als de wetgeving rond is, kunnen de vergunningen worden aangevraagd.

In acht tot tien maanden moet de eerste fase van het project gerealiseerd zijn: de renbaan, tribunes, een laboratorium en 300 stallen. Het gaat om een investering van 18 miljoen gulden, waarvan Monte zelf tien miljoen bijdraagt. De overige acht miljoen moet worden opgebracht door Amerikaanse investeerders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten