dinsdag 3 april 2018

VHP nestelt zich te Brownsweg en in het gebied der Paramaccaners

Installatie VHP-structuren te Brownsweg 
VHP delegatie te Langa Tabiki

De VHP te Brownsweg (Bron foto's: VHP)
 De stem van de VHP begint steeds luider te klinken in de zogenaamde niet traditionele districten


Onlangs installeerde Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings- Partij, structuren te Brownsweg, in het kader van het streven om de partij landelijk te profileren. De roep vanuit alle windstreken om deelgenoot te worden van de beweging 'Red Suriname', die zo langzamerhand vanuit de VHP ontstaat en die alle positieve krachten om Suriname te redden uit de huidige malaise wil bundelen, wordt steeds luider. Deze roep overstijgt alle culturele, etnische, politieke, economische, sociaal maatschappelijke achtergronden en is eenduidig, aldus de VHP dinsdag 3 april 2018 in een persbericht. 

'De VHP kan niet anders dan gehoor geven aan deze roep en reist onvermoeibaar stad en land af om met de mensen in contact te treden teneinde te komen tot het structureren van deze beweging. Zo ook was het de beurt aan groepen om zich na gedegen voorbereiding, te bundelen en alvast een VHP coördinator met zijn stootgroep aan te wijzen voor alle 8 leefgemeenschappen te Brownsweg.'

Jozef Tooy zal ernaar toe werken, dat binnen niet al te lange tijd de kernen kunnen worden geïnstalleerd. Daartoe heeft hij op een speciaal met een delegatie van het hoofd bestuur van de partij onder leiding van voorzitter Santokhi belegde krutu mandaat gekregen om als resort coördinator op te treden teneinde met zijn ondersteuningsgroep structuren neer te zetten.

'De VHP karavaan dendert onverstoorbaar voort en zal eenieder die Suriname voorop stelt aan boord nemen. U hoeft zich slechts aan te melden en u krijgt gehoor. Zoek en gij zult vinden, klop en de deur zal voor u worden open gedaan.'

Op zaterdag 30 maart toog een 20 man tellende VHP-delegatie onder leiding van Santokhi op uitdrukkelijk verzoek en na een gedegen voorbereiding naar het gebied der Paramaccaners, te Langa Tabiki, alwaar zij zeer enthousiast werd ontvangen.

Bij aankomst werd de delegatie begeleid naar de residentie van de Granman alwaar zij ontvangen werd door een vertegenwoordiger van de waarnemend granman, de oudste dienende hoofdkapitein Albert Kambiel. Na het inslapen van de granman der Paramaccaners dient de opvolger nog te worden aangewezen door het 'Orakel', volgens de gebruikelijke zeden en gewoonten. Deze zal voortkomen uit de kinderen van de oudste zus van de overleden granman.

De waarnemend granman ontving de delegatie met de nodige eerbetoon en werd er met hem een krutu gehouden waarbij hij aan de VHP toestemming gaf om in het Paramaccaans gebied haar politieke werkzaamheden te mogen ontplooien tot groot genoegen van de bevolking. Hierna werd er een krutu belegd met dorpsbewoners van Langatabiki, Apatou, Lokaloka, Nason, Skintabiki die allemaal speciaal naar Langatabiki waren afgereisd om de boodschap van de VHP aan te horen.

Ala sma wanie tekie a VHP koni foe meki deng egi moni, was datgene waar men vooral nieuwsgierig naar was. Men is wars van pakketten en men wil net als in de andere gebieden waar de VHP haar vleugels heeft uitgeslagen duurzame ontwikkeling om zelfvoorzienend te zijn. In antwoord hierop gaf Santokhi aan, dat de VHP nu nog in de oppositie, aantoont degelijke en duurzame oplossingen aan te dragen voor het leven van alle dag.

De VHP is in het bezit van het 300 pagina's tellend ontwikkelingsplan voor het gebied der Paramaccaners en het gedetailleerd ontwikkelingsplan van alle negen dorpsgemeenschappen in het gebied afzonderlijk vanaf Nason, Lokaloka, Langatabiki, Skintabiki. Noem maar op en geeft bij monde van Santokhi de garantie dat na verwerven van regeermacht deze specifieke ontwikkelingsplannen integraal zullen worden uitgevoerd, waardoor duurzame ontwikkeling naar het gebied zal worden gebracht. Dit werd onder luid applaus van de 100 koppige menigte ontvangen. Daarna is de voorzitter overgegaan tot de installatie van de kern voor Langatabiki.

De stem van de VHP begint steeds luider te klinken in de zogenaamde niet traditionele districten die de VHP, na afspraken met partners aan hen had overgelaten. De roep om als VHP zelfstandig de verkiezingen in te gaan wordt vanuit die gebieden ook steeds nadrukkelijker. De delegatie mag terugzien op een geslaagd bezoek aan de Paramaccaanse gemeenschap.

VHP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten