dinsdag 3 april 2018

Jogi (VHP): 'Bouterse moet serieus kijken naar resultaat antecedentenonderzoek nieuwe ministers'

'Goede nota moet genomen worden van het milieu- en antecedentenonderzoek'

'Vervangen van ministers heeft ook te maken heeft met niet goed beoordelen van personen die  benoemd worden'


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat president Desi Bouterse serieus moet kijken naar het resultaat van het antecedentenonderzoek - dat zoals gebruikelijk verricht wordt - voordat nieuwe ministers worden beëdigd. 'Ook al wordt een persoon voorgedragen, moet goede nota genomen worden van het milieu- en antecedentenonderzoek. Personen die in de praktijk blijken problemen te hebben met hun functioneren, kunnen geen voorbeeldfunctie als die van een minister te bekleden', zegt Jogi vandaag, dinsdag 3 april 2018, op Starnieuws. 

De politicus vindt dat het vervangen van ministers ook te maken heeft met niet goed beoordelen van personen die in dit hoog ambt benoemd worden. Op Justitie en Politie wordt nu de derde minister van de regering Bouterse-II benoemd. Ruim negen maanden had de president de tijd om voor vervanging te zorgen. Jogi verwacht dat de president er rekening mee zal houden dat gezaghebbende instituten, zoals de rechterlijke macht, deel uitmaken van Justitie en Politie.

'Het is aan de president om te handelen op basis van zaken die vastgesteld worden bij een milieu- en antecedentenonderzoek. Dit op basis van de feiten die gepresenteerd worden. Eerder is het voorgekomen, dat na het onderzoek een persoon die voorgedragen was voor het ministerschap, niet meer benoemd is in deze functie', merkt Jogi op.

Alle personen die voorgedragen zijn en aangegeven hebben dat ze deze aanvaarden, moeten goed beoordeeld worden. 'Als dat niet gebeurt, zullen er weer brokken gemaakt worden. De president heeft een eed afgelegd om te handelen in 's landsbelang. Dit moet ook blijken bij de benoeming van ministers.'

Hij kijkt uit naar de beslissingen van het Staatshoofd. De beëdiging van de nieuwe ministers vindt morgen plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten