dinsdag 3 april 2018

Aardbeving in Bolivia te voelen in Braziliaanse steden Brasilia en Sao Paulo

Geen gewonden en schade door beving met kracht van 6,6


Een aardbeving met een kracht van minstens 6,6 heeft maandagochtend 2 april 2018 Bolivia getroffen, maar er zou geen schade zijn en er zijn geen gewonden, maar mensen in kantoorgebouwen zo ver weg als Brasilia en Sao Paulo in het naburige Brazilië voelden de beving, zeiden ambtenaren. 

In Bolivia bewogen hoge gebouwen, maar er waren ongeveer twee uur na de eerste schok geen schade of gewonden gemeld, volgens het San Calixto Seismologisch Observatorium in Zuid-Amerika. Het observatorium plaatste de aardbeving op 6.6, maar de U.S. Geological Survey (USGS) zei dat het 6.8 was.

De beving, met het episch centrum op 557 kilometer diepte, trof een gebied ongeveer 300 kilometer ten zuidoosten van Sucre, een Boliviaanse stad in de zuidelijke hooglanden van het land, zei de USGS.

In Brazilië was de aardbeving merkbaar hoog in de omgeving van Sao Paulo en Brasilia, wat zorgde voor enige paniek, in een land waar aardbevingen zeldzaam zijn. Televisiebeelden lieten zien dat werknemers kantoorgebouwen verlieten op Avenida Paulista, een centrale boulevard in Sao Paulo, ongeveer 12.000 kilometer van het episch centrum van de beving.


In Brasilia liet de lokale omroep GloboNews tientallen mensen zien die geëvacueerd werden in het commerciële district aan de zuidkant van de stad, sommige in de regen met paraplu's. De USGS plaatste de aardbeving in eerste instantie op magnitude 6,9 ​​en een diepte van ongeveer 554 kilometer, maar herzag later die lezing.


(Suriname Mirror/Reuters/El Universo/El Deber/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten