dinsdag 3 april 2018

Oppositieleden willen strafrechtelijk onderzoek naar Wegenautoriteit in 'NDP-vlaggen-kwestie'

'Het is ook publiek geheim dat leidinggevende personen in Wegenautoriteit handelingen plegen om de samenleving te benadelen ten eigen bate'


De Assembleeleden Asiskumar Gajadien (VHP), Patricia Etnel (NPS) en Dew Sharman (VHP) hebben de procureur-generaal gevraagd een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de Wegenautoriteit. Het staatsbedrijf heeft in februari Srd 54.416 overgemaakt naar de Nationale Democratische Partij (NDP), om vlaggen aan te schaffen voor festiviteiten op Onafhankelijkheidsdag te Brownsweg. Het geld is overgemaakt op een rekening van de NDP, zonder dat er een tegenprestatie is geleverd. 

Er is volgens de Assembleeleden achteraf een kwitantie opgemaakt als onderbouwing van de zogenaamde lening. Dit is in strijd met de comptabele regels.

Gajadien bevestigt vandaag, dinsdag 3 april 2018, op Starnieuws, dat vorige week een brief is geschreven aan procureurr-generaal Roy Baidjnath Panday om een diepgaand onderzoek in te stellen. Deze kwestie is ook aangekaart in De Nationale Assemblee, waarbij eveneens is aangedrongen op een onderzoek.

Gajadien zegt, dat de zaak niet in de doofpot moet belanden, vandaar dat de aandacht van het Openbaar Ministerie is gevraagd. De Staat Suriname is volgens de Assembleelieden door deze verwerpelijke handelingen sterk benadeeld. Het gaat volgens hen om valsheid in geschrifte,  oplichting en verduistering.

'Het is ook publiek geheim dat leidinggevende personen bij de Wegenautoriteit Suriname, allerlei handelingen plegen om de samenleving te benadelen ten eigen bate. Hierover is er een geluidsopname van een telefoongesprek, waaruit duidelijk blijkt, dat met een aannemer er prijsafspraken werden gemaakt ten eigen bate. Uit deze feiten en omstandigheden blijkt dat er een redelijk vermoeden bestaat dat er strafbare handelingen gepleegd zijn, die een diepgaand onderzoek rechtvaardigen', menen de Assembleeleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten