dinsdag 3 april 2018

Brunswijk (ABOP): 'Het lijkt erop alsof de NDP geen kader heeft'

'Vreemd dat president gaat shoppen binnen NPS en de VHP om aan ministerskandidaten te komen'

'Stap van Bouterse heeft duidelijk te maken met de strategie naar de verkiezing toe'


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP en Assembleelid, begrijpt niet waarom president Desi Bouterse ministers bij andere partijen zoekt. 'Het lijkt erop alsof de NDP geen kader heeft', zegt de politicus vandaag, dinsdag 3 april 2018, op Starnieuws. 

Hij vindt het vreemd dat de president gaat shoppen binnen de NPS en de VHP om aan ministerskandidaten te komen. Met de reshuffeling, die morgen uitgevoerd wordt, is de president duidelijk al op verkiezingstoer. De keuze van bepaalde ministers wijst daar duidelijk op, meent Brunswijk.

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zou eerst vervangen worden door René Lieveld. Uiteindelijk blijkt dat Lekhram Soerdjan, die hoofdbestuurslid was van de VHP en ex-Assembleelid, is benaderd om de post van Algoe in te nemen. Brunswijk denkt dat deze stap van Bouterse duidelijk te maken heeft met de strategie naar de verkiezing toe. Door Soerdjan aan te trekken als minister, wordt de VHP - die volgens Brunswijk sterk is in Nickerie - aangevallen.

Ook is duidelijk door de NDP-voorzitter rekening gehouden met de politieke realiteit om Algoe niet door Lieveld, maar door Soerdjan te laten opvolgen.

Bouterse is volgens Brunswijk al op de verkiezingstoer. Ook in Coronie is hij vaak in eigen persoon aanwezig. De NDP aast naar de zetel van de PALU in het kokosdistrict. De president heeft straks twee Nickerianen in de regering, Antoine Elias en Soerdjan. Brunswijk verwacht niet dat de reshuffeling gaat maken dat de regering beter zal functioneren zonder middelen en een duidelijk plan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten