dinsdag 3 april 2018

Dayanand Dwarka: 'Vaderlandsliefde ontbreekt binnen Surinaamse politiek'

'Gros van de mensen is in de politiek gestapt om zichzelf te dienen'


'Vaderlandsliefde is essentieel wanneer iemand besluit om de politiek in te stappen. Dat het gros van de mensen in de politiek is gestapt om zichzelf te dienen is in feite de reden waarom het land keer op keer met dezelfde problemen opgehoopt zit. Alleen mensen die gedreven worden door vaderlandsliefde, kunnen op een onbaatzuchtige wijze hun bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dit land.' Woorden van vakbondsleider en politicus Dayanand Dwarka dinsdag 3 april 2018 in het Dagblad Suriname.

De VHP’er reageert op het besluit van president Desi Bouterse om buiten zijn partij om mensen te zoeken voor de invulling van ministersposten. Nadat de NPS’ers Marie Levens en Ronald Assen bedankten, bleek uiteindelijk dat de VHP’er Lekhram Soerdjan wel instemde voor de post op Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Dwarka voert aan, dat het op zich een bijzondere eer is wanneer de president Surinamers vraagt om in landsbelang het land te dienen. Hij hoopt alleen dat Soerdjan inderdaad in landsbelang en niet voor eigen belang deze post heeft aanvaard.

Dwarka, geen onbekende binnen de agrarische sector, zou één van de personen zijn die gepolst werd voor de ministerspost op LVV. De vakbondsleider zegt deze geluiden te hebben gehoord en door vrienden hierover te zijn geadviseerd, maar formeel niet door de president te zijn benaderd.

'Ik ben al jaren lid van de VHP en heb een track-record, waardoor niemand mij kan verwijten van enig opportuun optreden. Meer dan alles heb ik wel liefde voor mijn vaderland. Moraal en ethiek moeten hoog worden gehouden in de Surinaamse politiek', aldus Dwarka.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten