dinsdag 3 april 2018

Dagblad Suriname: Benoeming VHP'er Soerdjan tot LVV-minister geniet veel tegenstand NDP

'Diverse NDP-kopstukken zien liever Edmund Rozenblad, oud-onderdirecteur Veeteelt, op deze post'


Het Dagblad Suriname schrijft vandaag, dinsdag 3 april 2018, dat 'de eerste lijn binnen de NDP' niet tevreden is met de mogelijke benoeming van VHP-lid Lekhram Soerdjan tot minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). President Desi Bouterse presenteert zijn nieuw ministersteam morgen.

Soeresh Algoe is vorige week al bedankt voor zijn diensten op LVV. Niet lang daarna is de oud-VHP-parlementariër Lekhram Soerdjan benaderd voor deze positie. Hij hapte heel snel toe naar deze functie.

Zondagavond is er tot laat in de avond vergaderd door de leiding van de NDP. De benoeming van Soerdjan tot minister was een topissue. Bronnen melden, aldus het dagblad, dat er heel veel tegenstand is tegen deze voordracht. 'Een aantal NDP-kopstukken liep zelfs weg van de vergadering. Ze hebben zelfs een topondernemer, die de NDP ondersteunt, uitgescholden. Deze groep ziet liever Edmund Rozenblad op deze post', meldt de bron.

Rozenblad was al onderdirecteur Veeteelt, maar werd door Algoe ontheven.

De vergadering werd geschorst en zou gisterochtend voortgezet worden. In elk geval is Soerdjan, ondanks dat hij het aanbod geaccepteerd heeft, nog niet zeker van het ministerschap op LVV.

Soerdjan is aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) afgestudeerd als master in agricultuursystemen (2002) en aan de Universiteit van Liverpool (Engeland) heeft hij zijn masterstudie in projectmanagement in mijnbouw (2015) gedaan. Hij was sinds 1998 verbonden aan het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (ADRON) als wetenschapper voor onderzoeken. In 2009 werd hij benoemd tot directeur van ADRON.

In 2010 kwam hij tijdens de verkiezingen binnen als VHP-parlementariër uit Nickerie. Toen in 2011 bleek, dat hij weggehaald zou worden bij ADRON door de nieuwe regeerders, hield hij de eer aan zichzelf. Gaandeweg de rit werd hij inactief als VHP’er. Na de verkiezingen van 2015 verdween hij van het toneel bij de VH, hoewel hij lid is gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten