dinsdag 3 april 2018

Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou laat extra bewakers rondes lopen

Aanleiding voor extra controlerondes is nieuwe poging tot uitbraak van Venezolanen


Het Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDDK) laat extra bewakers uit de gevangenis rondes lopen op het terrein van de vreemdelingenbarakken nabij Koraal Specht. Aanleiding is een nieuwe poging tot uitbraak van Venezolanen afgelopen weekeinde, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 3 april 2018. 

De gevangenis is verantwoordelijk voor detentie van ongedocumenteerde vreemdelingen op het terrein van de gevangenis, een taak die met de dag zwaarder wordt, zo vertelt SDKK-directeur Urny Floran.

'De mannen in de barak doen er alles aan om te ontkomen. Tegenover bewakers hebben zij verklaard dat zij beslist niet terug willen naar Venezuela. Zaterdag hebben zij opnieuw ruiten ingeslagen en toiletten vernield.'

Vorige week dinsdag maakte de regering van Curaçao melding van een ravage in de vreemdelingenbarak. Gedetineerde Venezolanen hadden geprobeerd uit te breken en toen dat niet lukte, richtten ze een ravage aan in de toiletten en staken ze matrassen in brand. De groep zou versneld worden uitgezet, zo maakte de regering bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten