dinsdag 10 april 2018

Minstens 200 illegale prostitutiehuizen op Curaçao

Een weelderige illegale prostitutie-business op eiland


Er is een weelderige illegale prostitutie-business ontstaan op Curaçao, buiten het zicht van zowel de justitiële als medische autoriteiten. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Stichting Famia Planiá Kòrsou zijn er minstens 200 (illegale) prostitutiehuizen op Curaçao waar ongeveer 2.500 zogenoemde ‘trago-meisjes’ werken. 

De stichting voorziet in een leemte met gratis medische consulten, de verstrekking van condooms en andere anticonceptiemiddelen die tegen gereduceerde prijzen verkocht worden en er kan een zwangerschapstest afgenomen worden.

Bij Famia Planiá kwamen vorig jaar 12.000 tot 15.000 klanten binnen. Daarnaast is er een ambulante medewerkster die met twee vrijwilligers de hele dag op straat is en onder andere de trago-meisjes opzoekt, hen begeleidt, anticonceptiemiddelen uitdeelt en hen informeert over de stichting die gratis medische controles uitvoert en zowel vrouwen- als mannencondooms gratis verstrekt.

'Ons doel is om seksueel overdraagbare ziektes te voorkomen en te zorgen voor de gezondheid van de bevolking, dus zowel van de vrouwen die zich prostitueren als van de mannen en jongens die van hun diensten gebruikmaken', zo stelt directeur Daisy Frans van de stichting Famia Planiá vandaag, dinsdag 10 april 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten