dinsdag 10 april 2018

Assembleeleden laten het afweten: geen quorum, geen vergadering

Politici lijken een gemakzuchtig loopje te nemen met hun werk als volksvertegenwoordiger


Slechts 23 Assembleeleden hebben vanochtend, dinsdag 10 april 2018, de presentielijst getekend, waardoor de openbare vergadering van De Nationale Assemblee geen doorgang kon vinden, aldus Starnieuws. Waarnemend voorzitter Melvin Bouva opende de vergadering ruim 1.5 uur na het aanvangstijdstip van elf uur, en liet de namen van de aanwezige leden voorlezen door de griffier. 

De oppositie was wel in de zaal aanwezig, maar had de presentielijst niet getekend. Assembleelid Cleon Consalves (PALU) had zijn handtekening wel op de lijst geplaatst.

Op de agenda stond 'Behandeling van de ontwerpwet houdende goedkeuring van de Raamovereenkomst voor Economische, Wetenschappelijke, Technische en Culturele Samenwerking tussen de Regering van de Republiek Suriname en de Regering van de Republiek Equatoriaal Guinea'.

De oppositie ziet echter geen heil in de behandeling van deze overeenkomst.


Tijdens de mededelingen deelde Bouva mee, dat voorzitster Jennifer Geerlings-Simons afwezig is, omdat zij samen met enkele leden op dienstreis is. Hij gaf eveneens aan, dat de resoluties van de nieuwe ministers die aangetreden zijn, ook binnengekomen zijn. Bouva gaf vervolgens vicepresident Ashwin Adhin de gelegenheid om vier van de zes nieuwe ministers die aanwezig waren, te introduceren.

De oppositieleden die in de zaal waren, maar de presentielijst niet getekend hadden, maakten hier bezwaar tegen buiten de microfoon. Zij voerden aan, dat de vergadering niet rechtsgeldig was, omdat er geen quorum was.

Adhin stelde de ministers Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme), Patrick Pengel (Openbare Werken, Transport en Communicatie), Lalinie Gopal (Sport- en Jeugdzaken) en Lilian Ferrier (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) voor. In een volgende vergadering, wanneer ook de ministers Stuart Getrouw (Justitie en Politie) en Antoine Elias (Volksgezondheid) aanwezig zijn, zullen zij zichzelf introduceren.

Bouva zei dat donderdag normaal zal worden vergaderd. Op de agenda staat dan de verhoogde heffing op import van kip en kipdelen. Die vergadering was al uitgeschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten