dinsdag 10 april 2018

Houthakker (39) geveld door ontwortelde boom in Avanavero-gebied

(Bron foto's: KPS)
Boom vermoedelijk door het zachte zand en de regen ontworteld


Het Korps Politie Suriname (KPS) meldt vandaag, dinsdag 10 april 2018, dat de 39-jarige John Alpin zaterdag is overleden nadat een ontwortelde boom op hem terecht was gekomen. John, zijn broer Patrick en vier zwagers vertrokken donderdag 5 april vanuit Apoera naar het Avanavero-gebied voor het kappen van hout. 

De mannen besloten omgehakte bomen te verwerken tot draadpalen. John en Patrick waren in dezelfde omgeving bezig. Patrick kreeg op een bepaald moment problemen met zijn kettingzaag. Pogingen deze weer aan de praat te krijgen lukte niet. Hij liep naar zijn vier zwagers, die in de directe omgeving bezig waren en liet John achter.

Terwijl Patrick tot zijn zwagers sprak, hoorden zij het geluid van een omvallende boom. Aangezien het geluid kwam vanuit de omgeving waar John zich bevond, renden zij naar die plek. Daar zagen zij John onder een boom liggen. Het vermoeden bestaat dat de boom door het zachte zand en de regen is ontworteld.

Het slachtoffer werd overgebracht naar de RGD poli te Apoera voor medische behandeling. Daar werd besloten, dat hij afgevoerd moest worden naar Paramaribo voor medische behandeling. Het slachtoffer, dat per vliegtuig werd overgevlogen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, is kort na aankomst in de ziekeninrichting overleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten