dinsdag 10 april 2018

Groot deel van Paramaribo zit zonder stromend water

(Bron foto: SWM)
Buis bij William Kraanplein beschadigd door graafmachine van Tjonga Langa

Ergernis bij SWM: 'Bedrijven verrichten graafwerkzaamheden zonder vooraf een tekening op te vragen en af te stemmen'


Een groot deel van Paramaribo zit zonder stromend water. Directeur Marlon Oosterling van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zegt dinsdagavond 10 april 2018 op Starnieuws, dat een twaalf duim buis aan de Stanvastestraat bij het William Kraanplein is beschadigd door een graafmachine van Tjonga Langa. Dit zorgt voor enorm veel ongerief. 

Bij het William Kraanplein te Poelepantje is de hoofdader van de waterdistributie van de SWM. De toevoer van water naar verschillende gebieden is afgesloten. Het zal enkele uren duren voordat het probleem verholpen en onder controle is, aldus Oosterling. Als de breuk hersteld is, moet het water getest en gezuiverd worden.

Oosterling ergert zich eraan, dat bedrijven graafwerkzaamheden verrichten zonder vooraf een tekening op te vragen en af te stemmen. De SWM heeft pas aangifte kunnen doen van deze vernieling, nadat de politieleiding had ingegrepen. Het bedrijf kreeg op het politiebureau te horen dat er geen aangifte gedaan kan worden.

Oosterling voert aan, dat vaak vernielingen worden aangericht, zonder dat de schade wordt vergoed. De vernieler van de infrastructuur zal moeten opdraaien voor de kosten, stelt de SWM-directeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten