dinsdag 10 april 2018

Blok sluit zijn eerste buitenlandse deal met Venezolaanse ‘boeven’

Opheffing blokkade Venezuela van ABC-eilanden in perspectief....


Zijn eerste buitenlandse deal sluit Blok met Venezolaanse ‘boeven’. Zo kopte NRCHandelsblad gisteren naar aanleiding van het zaterdag getekende akkoord tussen het Koninkrijk en Venezuela, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 10 april 2018.

Opheffing van de grensblokkade, waar in het hele Koninkrijk verheugd op is gereageerd, is slechts onderdeel van dit akkoord. Het Koninkrijk, en dan vooral Nederland, heeft zich ertoe verbonden technische bijstand te verlenen aan Venezuela. Met de ondertekening door de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok kan Venezuela rekenen op hulp van Nederland bij de bestrijding van smokkel van ‘grondstoffen en goederen die voor de Bolivariaanse Republiek van strategische waarde zijn’.

'Alle partijen in de Tweede Kamer zijn opgetogen over de opheffing van de grensblokkade. Ze hopen dat de import van voedsel en goederen uit Venezuela weer snel op gang komt. Tegen Bloks contacten met Al Aissami heeft geen van de partijen principiële bezwaren', schrijft NRC Handelsblad.

De krant doet een boekje open over de Venezolaanse vicepresident Tareck El Aissami die geldt als een van de machtigste, en meest omstreden, kopstukken binnen het Maduro-regime:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten