dinsdag 10 april 2018

Ministers Curaçao buigen zich over bestemming Sha Caprileskade in Punda

Opheffing Venezolaanse blokkade aanleiding toekomst Sha Caprileskade tegen licht te houden


De Raad van Ministers buigt zich morgen over de bestemming van de Sha Caprileskade in Punda, de voormalige locatie van de drijvende markt. Dat zegt minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (MAN) vandaag, dinsdag 10 april 2018, in het Antilliaans Dagblad.

'Nu het embargo van Venezuela is opgeheven, dient de vraag zich aan of de beslissing van de overheid om de marktplaatsen aan de kade te verhuren aan lokale ondernemers moet worden teruggedraaid, ja dan nee', zegt Martina.

'Het nieuwe beleid van de overheid zal morgenochtend door het kabinet tegen het licht worden gehouden.'

Inmiddels hebben 450 ingezetenen van Curaçao zich bij het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) gemeld, omdat zij graag in aanmerking willen komen voor het huren van een van de stands aan de kade.

MEO organiseerde op 22 maart een bijeenkomst in het buurtcentrum Otrobanda, waar geïnteresseerde ondernemers werden geïnformeerd dat verkopers van producten van lokale bodem en van handgemaakte souvenirs zullen worden geselecteerd. 'We kunnen nu drie dingen doen', zegt minister Martina. 'Of de stands worden toegewezen aan lokale ondernemers, of de traditionele drijvende markt komt terug, met als derde optie een combinatie van die twee.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten