donderdag 9 januari 2020

Suriname heeft nu een honorair consul voor Canada en de Filipijnen

(Bron foto: NII)
Minister Pollack-Beighle overhandigt Benoemingsbrevet aan Patrick Healy en  Egonlyndon Audhoe


Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft maandag het zogenoemd Benoemingsbrevet overhandigd aan de honorair consul voor Canada in Suriname, Patrick Healy, en aan de honorair consul voor de Filipijnen, Egonlyndon Audhoe. 

De aanstelling als honorair consul heeft ten grondslag de bewezen diensten, hard werk en inzet van betrokkenen voor de ontwikkeling van Suriname, aldus vandaag, donderdag 9 januari 2020, het Nationaal Informatie Instituut, NII. Hierbij is het vertrouwen gesteld om voornamelijk op economisch- en handelsgebied de relatie tussen Suriname en de vertegenwoordigde landen verder gestalte te geven en zodoende de reeds bestaande relatie te intensiveren.

Beide honorair consuls hebben onder andere als taak meegekregen om Suriname te branden' en een concrete bijdrage te leveren aan met name de business to business relaties.

Specifiek zal met Canada ook het politiek contact verbeterd dienen te worden, en zal de inzet van de honorair consul nodig zijn voor onder andere het faciliteren van visum aanvragen voor Canada ten behoeve van de bevordering van investeringen.

De Filipijnen is gebaseerd op een knowledge economy en een goede gezondheidssector. Met Audhoe werd van gedachten gewisseld om ook op deze gebieden de samenwerking verder uit te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten