donderdag 9 januari 2020

SLM weigert reizigers naar Suriname zonder e-toeristenkaart

Toeristenkaart niet meer op Schiphol of J.A. Pengel- luchthaven te verkrijgen

Reiziger moet e-toeristenkaart op tijd online aanvragen via officiële website suriname.vfsevisa.com


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) gaat reizigers die naar Suriname willen afreizen, maar niet in het bezit zijn van een e-toeristenkaart, de toegang tot haar vluchten weigeren. Dat heeft het bedrijf deze week bekend gemaakt, aldus Waterkant.net vandaag, donderdag 9 januari 2020 .

Vanaf 1 januari 2020 is de toeristenkaart niet meer op Schiphol of bij aankomst op de Johan Adolf Pengelluchthaven te verkrijgen. Reizigers dienen deze daarom als e-toeristenkaart op tijd online aan te vragen via de officiële site suriname.vfsevisa.com.

Het bedrijf waarschuwt reizigers ook om rekening te houden met een afhandeltermijn van minimaal 3 (drie) werkdagen. 'Bij het niet kunnen aantonen van de E-toeristenkaart zijn wij genoodzaakt u de toegang tot onze vluchten te weigeren!', waarschuwde het bedrijf dinsdag via Facebook.

Deze week werd ook gesproken over het weigeren van passagiers zonder e-toeristenkaart door de KLM. Volgens vlogster Clau (zie video hieronder) zouden afgelopen week bijna 100 mensen op Schiphol geweigerd zijn omdat hun papieren niet in orde waren.


Waterkant.net schrijft getracht te hebben in contact te treden met de KLM hierover, maar die heeft niet gereageerd. Het bedrijf zei in een algemene reactie wel: 'Het regelen van de juiste reisdocumenten is te allen tijde de verantwoordelijkheid van onze passagiers'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten