donderdag 9 januari 2020

Klesch Group neemt mogelijk al in april exploitatie Isla-raffinaderij over op Curaçao - Gary Klesch is deze week op eiland

Nieuwe exploitant totaal andere modus operandi dan PdVSA 


De Klesch Group zal mogelijk al in april - in plaats van medio 2020 - de exploitatie van de raffinaderij overnemen. Dit wordt door Refineria di Kòrsou (RdK) toegejuicht, omdat dit RdK/CRU veel aan salariskosten zou schelen. Dat stelt RdK-waarnemend directeur Marcelino ‘Chonky’ De Lannoy in het Antilliaans Dagblad van vandaag, donderdag 9 januari 2020. 

Gary Klesch is deze week op Curaçao. Samen met hem is een delegatie van tien man naar het eiland afgereisd om verschillende voorbereidingswerkzaamheden te treffen, waaronder gesprekken te voeren met de vakbonden en andere betrokken.

De Lannoy geeft aan, dat het de bedoeling is dat de delegatie voorlopig hier blijft. !Voor allen is een vergunning geregeld.' 

Klesch heeft volgens De Lannoy aangegeven ‘er klaar voor te zijn’ om de raffinaderij op te starten en dat hij op dit moment zelfs in hoger tempo draait dan Curaçao mogelijk aankan. 'Wíj moeten ervoor zorgen dat we op tijd klaar zijn', aldus De Lannoy.

Ruwe olie voor de raffinaderij zal Klesch met name uit de Verenigde Staten halen, maar ook uit andere delen van de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten