donderdag 9 januari 2020

Santokhi (VHP) presenteert zijn boek 'Chan' te Lelydorp

(Bron foto's: VHP)
Ex-president Venetiaan en ex-vicepresident Sardjoe spreken lovende woorden


Ten overstaan van familie, vrienden, oud collega’s, partijgenoten en gewezen hoogwaardigheidsbekleders werd woensdagavond aan de Rooslaan no 2 te Lelydorp het boek Chan gepresenteerd. Elke gast mocht uit handen van Chandrikapersad Santokhi een gesigneerd exemplaar van het boek in ontvangst nemen. Dit meldt de VHP donderdag 9 januari 2020 in onderstaand persbericht.

Diverse sprekers, waaronder ex-president Ronald Venetiaan en ex-vicepresident Ramdien Sardjoe, hebben in hun toespraak de geweldige staat van dienst en het karakter van Santokhi gememoreerd.

Ex- president Ronald Venetiaan: 'Chan Santokhi heeft ervaring met het werk, voor wat betreft het bestuurlijke in het land, voor wat betreft executieve sector. Hij heeft als ambtenaar, in het bijzonder als politieambtenaar, niet alleen ruime ervaring opgedaan, maar ook ruime prestaties geleverd. Hij heeft als minister het werk leren kennen en wat dat betreft is het zo, dat hij zeer voorbereid geacht mag worden voor functie of ambt mag volgen.' 

Volgens gewezen president Ronald Venetiaan is Santokhi, wel goed voorbereid, 'u mag het weten wat mij persoonlijk betreft, het wordt nu de tijd dat een VHP’er de leidende post in de regering overneemt, doelende op Santokhi'.


Ex-vicepresident Ramdien Sardjoe gaf te kennen, dat tijdens de te vormen Nieuw-Front regering, de VHP het ministerie van Justitie en Politie toegewezen kreeg en nadat Santokhi was aangewezen als minister, was daar het moment dat hij in de politieke arena kwam. Daarvoor was Santokhi in geen enkele structuur van de partij en ook niet in het hoofdbestuur. Maar, hij kwam en binnen een periode van 6 jaar was hij voorzitter van de VHP, hij kwam van buiten en nam de hele zaak over.

Ex-VHP-voorzitter Ram Sardjoe gaf voorts aan trots te zijn, dat de VHP nu een voorzitter heeft als Santokhi, die strijdlustig en capabel is maar bovenal de pijlers van de VHP in stand houdt. De pijlers van VHP zijn de onafhankelijke rechtsspraak, de parlementaire democratie en het beleidsprincipe van verbroederingspolitiek.

Santokhi over zijn levenservaring. Hij zegt dat het niet makkelijk is over jezelf te praten, maar dat hij liever praat over wat hij voor ons land kan doen? Wat kan hij voor zijn landgenoten bereiken? Wat moet er gebeuren om Suriname te redden? Hoe kan Chan Suriname weer tot bloei brengen? Hoe kan hij iedereen een gelijke kans geven voor een goede toekomst. Toch heeft hij meegewerkt om zich te laten interviewen, omdat hij ook ondervonden heeft dat je als politieke leider een stukje bezit bent geworden van de gemeenschap. Hij is door het lot geroepen tot een publieke taak en daarmee ook publiek bezit geworden. Kiezers willen niet alleen weten wat zijn visie en beleid is, ze willen ook weten, wíe is de persoon Chan? Wat drijft Chan? Wat zijn de normen en waarden van Chan? Wat heeft hij zoal gedaan?

Er zijn 4 momenten geweest die tekenend zijn voor Chan Santokhi, namelijk:
De strijd leveren om in aanmerking te komen voor een studiebeurs voor de NPA (Nederlanders Politie Academie) Apeldoorn;

de beslissing om in de donkerste dagen van Suriname terug te keren en het land te dienen;
de avond van de verschansing in de woning met zijn neven in de donkere dagen van de jaren 82, na een tip dat er een aanslag op hem was gepland;
het besluit te nemen om voorzitter te worden van de VHP.

Santokhi, feliciteerde het volk van Suriname met de vondst van de winbare oliereserves voor de kust van Suriname. Hij is kort ingegaan op de vondst van de olie. In 2019 vroeg de schrijver van het boek, wat gaat u doen als ze olie vinden? Toen gaf Chan als antwoord dat ze in 2019 geen olie vinden, maar wel in 2020 en dat is nu gebeurd. 'Als ze in 2019 hadden gevonden zouden ze alles verpanden. Wij moeten als volk waken over onze eigendommen. De olie behoort niet aan een politieke partij, de olie behoort niet aan een persoon maar aan het volk van Suriname. Er moet een professionele mineraalinstituut komen.'

Hij hoopt dat er na 25 mei 2020 een eerlijke regering komt, een goede regering komt, een integere regering komt die een goed beleid ontwikkelt omtrent de oliesector.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten