donderdag 9 januari 2020

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland in mei tijdens Eurovisiesongfestival

Soulzanger komt uit Suriname en woont sinds 2014 in Nederland



Jeangu Macrooy gaat Nederland in mei vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival. Dat meldt het AD donderdagavond 9 januari 2020 op basis van ‘zeer betrouwbare bronnen’. 

De manager van Jeangu leek het gerucht kort daarvoor in de uitzending van De Wereld Draait Door nog te ontkennen. De AVROTROS was donderdagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.


Jeangu Macrooy werd geboren in Paramaribo in Suriname. In 2011 richtte hij samen met zijn tweelingbroer Xillan Between Towers op waarmee ze succes hadden in Suriname. In 2013 verscheen hun eerste en enige album Stars on My Radio.

In 2014 verhuisde hij, na twee jaar studie aan het conservatorium in Paramaribo, naar Nederland om daar aan de ArtEz Popacademie in Enschede de opleiding songwriter te gaan volgen.
In december 2015 tekende hij een contract bij Unexpected Records van producer Perquisite en een paar maanden later verscheen zijn debuut-ep Brave Enough. De muziek die hij maakt als singer-songwriter kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul.

Met zijn eerste single Gold stond hij in de talkshow De Wereld Draait Door.


De single werd later gebruikt in een reclame voor de populaire HBO-serie Game of Thrones. In 2016 werd hij door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent.
Jeangu vertolkte in 2018 de rol van Judas in The Passion.

NPO Radio 2-dj Timur Perlin stelde zondag, dat Nederland een zanger gaat insturen van wie de naam met een J begint.

Ingewijden vertelden eerder deze week aan Shownieuws, dat Jordan Roy de opvolger van Duncan Laurence zou worden, maar de zanger liet donderdag aan Shownieuws doorschemeren, dat hij zelfs helemaal nog niet is gevraagd.

Het Eurovisiesongfestival vindt in mei plaats in Rotterdam Ahoy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten