vrijdag 10 januari 2020

Politie Suriname neemt in 2019 8.000 aangiftes seksueel misbruik op.... - De groep die geen aangifte doet is groot

Veel seksueel misbruik in de leeftijdsgroep 11-18 jaar....

Belfort (ABOP): 'Per dag minimaal 21 aangiftes slachtoffers van seksueel misbruik bij de politie'


Onderzoek van sociologe Julia Terborg naar seksueel molest wijst uit, dat er nog veel seksueel misbruik voorkomt in de leeftijdsgroep 11-18 jaar. Als er gekeken wordt naar de cijfers die betrekking hebben op seksueel misbruik, blijkt dat in 2019, de politie 8.000 aangiftes genoteerd heeft, zo bericht De West donderdag 9 januari 2020.

'Per dag worden er minimaal 21 slachtoffers voor seksueel misbruik genoteerd bij de politie, terwijl de groep die geen aangifte doet veel groter is', beweert ABOP-parlementariër Edward Belfort.

Terborg heeft onderzoek gedaan onder moeders en andere vrouwelijke verzorgers, waarvan de kinderen op de basisschool of MULO-school zitten.

Volgens het rapport is de groep die geen aangifte doet groot. Er zijn verschillende redenen waarom slachtoffers zwijgen over seksueel misbruik. Vooral schaamte zorgt ervoor dat slachtoffers niet naar de politie stappen. Ook het ontbreken van lokale hulpdiensten die de slachtoffers zouden moeten opvangen, speelt een rol.

Volgens Belfort zou er een beleid ingevoerd moeten worden, dat er op alle scholen, vooral op de basisscholen, actieve voorlichting wordt gegeven. 'Wij waren reeds gestart met het geven van voorlichtingssessies, maar werden toen afgewezen door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, omdat wij volgens hen toestemming moesten vragen', aldus Belfort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten