vrijdag 10 januari 2020

Vijftiende verbrandingsoven van landelijk project in gebruik genomen te Wanhati, Marowijne

(Bron foto's: NII)
In 2e fase project komen 30 verbrandingsovens in Paramaribo en kustdistricten


Het Nationaal Informatie Instituut (NII) bericht donderdag 9 januari 2020, dat woensdag de vijftiende verbrandingsoven in gebruik is genomen te Wanhati, in het district Marowijne. Aanwezig waren de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto, en districtscommissaris Margaretha Malonti, die Kenya Pansa van het gebied vertegenwoordigde. Daarnaast was ook de kapitein van het dorp aanwezig. 


Tijdens de ingebruikname zijn verschillende toespraken gehouden door de verschillende vertegenwoordigers. Hierbij werd het belang van het zorgvuldig en verantwoord omgaan met de verbrandingsoven benadrukt.

Minister Antoine Elias gaf aan, dat er in de eerste fase dertig verbrandingsovens geplaatst moeten worden in de verschillende districten, waarvan 15 reeds geplaatst zijn. In de tweede fase zullen 30 verbrandingsovens in Paramaribo en de kustdistricten geplaatst worden. 'Dat is het mooie. Meestal beginnen de zaken in Paramaribo, maar in dit geval zijn de verbrandingsovens eerst in het binnenland geplaatst en daarna gaan wij naar de kustvlakte’, aldus minister Elias.

Minister Akiemboto van Natuurlijke Hulpbonnen gaf aan hoe cruciaal het Surinaamse bos is op internationaal niveau en waarom dit project een vitale rol kan spelen in het beschermen van het milieu. 'In ondersteuning naar de lokale gemeenschap is het een goede stap en het sluit aan bij de gedachte dat wij voorziener zijn van zuurstof naar de wereld.' 

Verder werden door de ministers certificaten uitgereikt aan personen die belast zijn met het beheer en onderhoud van de verbrandingsoven. Het project 'vuilverwerking middels verbrandingsovens' wordt over heel Suriname uitgevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten