vrijdag 10 januari 2020

Facebook verwijdert pro-NDP en pro-Bouterse pagina Fáya Pepré Nieuws - NDP'ers gebruikten pagina voor nepnieuws over politieke opponenten

Fáya Pepré Nieuws opent nieuwe Facebookpagina Faya Pepre Nieuws...😂

Het wachten is op de volgende verwijdering van Facebook als Faya Pepre Nieuws op oude voet doorgaat 


Facebook heeft de pro-NDP en pro-Bouterse pagina Fáya Pepré Nieuws (FPN) verwijderd. Waarom daartoe is overgegaan is vooralsnog onduidelijk. FPN heeft inmiddels een nieuwe pagina aangemaakt met de zelfde naam, maar wel een andere schrijfwijze, namelijk Faya Pepre Nieuws, zo bericht Waterkant.net vandaag, vrijdag 10 januari 2020. 

Vanuit de nieuwe pagina reageert FPN op de verwijdering van haar oude pagina. Beweerd wordt dat de verwijdering een actie van de oppositie is, met name de ABOP en de VHP. 'Wij delen onze trouwe volgers mede dat onze zeer populaire Facebook page Faya Pepre Nieuws al een tijdje het slachtoffer is van allerlei ongefundeerde wraakacties vanuit de oppositie. De abop media heeft in samenwerking met de vhp deze pagina gerapporteerd bij Facebook', meldt FPN op haar nieuwe pagina.

FPN meldt verder, dat zij revisie heeft gevraagd van de rapportage en zal haar archieven na de beoordeling van Facebook te zijner tijd weer terug hebben. 'Voor nu bieden we onze welgemeende verontschuldigingen voor het ontstane ongerief en bedanken u voor uw ondersteuning en brede draagvlak die wij genieten', aldus FPN.

De pagina is vaak beschuldigd en betrapt op het verspreiden van valse, misleidende en onjuiste informatie. Zo beweerde de VHP recentelijk, dat FPN een nepbericht over twee van haar parlementariërs verspreidde. Volgens het verspreidde bericht zouden de Assembleeleden in Suriname racistische uitspraken hebben gedaan over ander bevolkingsgroepen in een e-mail wisseling. Na enkele weken werd het bericht door Facebook verwijderd.

De pagina werd ook betrapt op het verspreiden van een fake bericht over de Surinaamse PRO leider Gerold Sewcharan. De leider zou volgens Fáya Pepré zonder veiligheidsgordel hebben gereden en de pagina plaatste een foto als ‘bewijs’. Het bewijs klopte volgens PRO echter van geen kanten. Hoewel het erop leek, dat hij geen seatbelt om had, heeft een filmpje dat op vrijwel hetzelfde moment als de foto was gemaakt, duidelijk laten zien dat Sewcharan zijn gordel wel droeg.

Gaat Faya Pepre Nieuws op dezelfde voet verder als Fáya Pepré Nieuws, dan is het wachten op de volgende verwijdering van en door Facebook...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten