vrijdag 10 januari 2020

26 Plastic zakken vol afgehakte lichaamsdelen gevonden in ravijn te Tonala, Mexico

Autoriteiten proberen uit te zoeken hoeveel slachtoffers er kunnen zijn 

Naar verluidt houden de doden en lichaamsdelen verband met kartelgeweld


Mexicaanse forensische ambtenaren uit de staat Jalisco kondigden donderdag 9 januari 2020 de ontdekking aan van 26 plastic zakken vol afgehakte lichaamsdelen en zeiden dat ze nog steeds proberen uit te zoeken hoeveel slachtoffers er kunnen zijn. 

Autoriteiten zeiden dat ze de zakken in een ravijn hebben gevonden, maar nog geen aanwijzingen hebben voor de oorsprong van de overblijfselen.

De Officier van Justitie in Jalisco heeft een verklaring vrijgegeven over de ontdekking en zei dat het dinsdag de zakken begon te verzamelen in Tonala, nabij de buitenwijken van Guadalajara, volgens The Associated Press.


Ambtenaren vonden oorspronkelijk 14 zakken met lichaamsdelen, maar vonden er nog een dozijn tegen toen ze woensdag terugkwamen om hun zoektocht af te ronden. Het bewijsmateriaal werd later naar een Instituto Jalisciense de Ciencias Forenses, gebracht in een poging ze te identificeren.

Naar verluidt houden de doden en lichaamsdelen verband met kartelgeweld dat de afgelopen jaren in het gebied is toegenomen, aangezien het Cártel de Jalisco Nueva Generación, CJNG, in omvang en sterkte is blijven groeien.

Autoriteiten moeten nog details verstrekken over hun onderzoek en aangegeven wie mogelijk verantwoordelijk is voor het bloedbad.

(Suriname Mirror/La Razon/FOX News/El Heraldo de Mexico/Twitter/Diario Basta/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten