vrijdag 10 januari 2020

Centrale Bank governor Van Trikt zegt op valreep zijn lezing op VES nieuwjaarsreceptie af

Voor 14 januari geplande nieuwjaarsreceptie nu verzet naar de 27e

Reden afzegging Van Trikt niet bekend - Staatsolie-directeur Elias vervangt Van Trikt


De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) is genoodzaakt haar nieuwjaarslezing, die gepland stond voor 14 januari, uit te stellen. Centrale Bank governor Robert van Trikt, die de lezing zou verzorgen, heeft om voor de VES onduidelijke redenen ter elfder ure afgezegd. De traditionele nieuwjaarslezing en receptie wordt nu op maandag 27 januari gehouden, zo bericht Starnieuws vrijdag 10 januari 2020.

De lezing zal worden uitgesproken door Rudolf Elias, algemeen directeur van Staatsolie. De titel is Uitdagingen in 2020 en verder. Tijdens zijn presentatie zal Elias ingaan op de mogelijkheden en beperkingen die door de recente significante olievondst offshore voor Suriname in het verschiet liggen.

Hij zal het ook hebben over het ontwikkelpad dat gevolgd zal moeten worden om, in samenwerking met de multinationals, er voor de samenleving de beste resultaten uit te halen

Voorafgaand aan de Nieuwjaarslezing zal de voorzitter van de VES een terugblik geven over 2019 en zijn verwachting voor 2020 uitspreken. Tevens zal de Economie Scriptieprijs voor het jaar worden uitgereikt. De avond wordt afgesloten met de traditionele nieuwjaarsreceptie in de Royal Ballroom van Hotel Torarica.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten