vrijdag 10 januari 2020

Overstap Birgen di Rosario op Curaçao naar nieuwe verzekeraar voor pensioenvoorziening leidt tot onrust bij personeel

(Bron foto: Antilliaans Dagblad)
Personeel houdt een ‘walkout’

- Pensioencontract bij de ene instelling liep af, waarop het instituut ging informeren naar een betere deal 
- 'Het is geen gemakkelijke beslissing geweest en we zijn niet over een nacht ijs gegaan'


Bejaardenzorginstelling Birgen di Rosario, met 250 personeelsleden en vier locaties, is voor de pensioenvoorziening van het personeel overgestapt van de ene verzekeraar naar de andere. Dat heeft voor onrust gezorgd bij het personeel dat gisteren een ‘walkout’ organiseerde onder leiding van zorgbond CBV, aldus vandaag, vrijdag 10 januari 2020, het Antilliaans Dagblad.

Algemeen directrice Indra Rossen-Lucasius legt uit, dat de overstap ten gunste is van de werknemers en dat het elders opgebouwde pensioen behouden blijft en ook gewoon uitbetaald wordt bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Omdat het pensioencontract bij de ene instelling afliep, besloot het instituut te informeren naar een betere deal elders en stapte over. 'Het is geen gemakkelijke beslissing geweest, en we zijn niet over een nacht ijs gegaan. We hebben informatie ingewonnen bij de geëigende instanties, offertes opgevraagd en een actuaris ingeschakeld. We hebben alles zo transparant mogelijk gedaan. De werknemers zijn zeker niet gedupeerd en het is juist in het belang van zeker de jongere generatie die net begint met het opbouwen van een pensioen. Het is uiteindelijk een zakelijk besluit geweest over een goede offerte.' 

De algemeen directrice zegt, dat bij het protest de zorg niet in gevaar is gekomen. Na de walk-out is er overleg geweest met de vakbond en is ook het personeel voorgelicht en uitleg gegeven.

'Ik vind het jammer dat een deel van het personeel niet inziet dat de stap die we genomen hebben voor hun bestwil is. Wat precies de angst is, is mij ook onduidelijk.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten