vrijdag 10 januari 2020

Ministerie van LVV ondersteunt duurzame ontwikkeling visserijsector

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)
WWF Guianas verstrekt visserijsector info over beschermde diersoorten in de kustwateren


Het onderdirectoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) verleent haar ondersteuning aan organisaties als het gaat om zaken betreffende de visserijsector en hoe die duurzaam te ontwikkelen. Het World Wildlife Fund (WWF) Guianas organiseerde dinsdag de ‘Training workshop on reducing the bycatch of Endangered, Threatened and Protected (ETP) species in fisheries of the Guianas: Improved species identification and monitoring’. Deze eendaagse workshop werd gehouden in de zaal van het Visserijcentrum JICA te Bethesda, zo bericht LVV donderdag 9 januari 2020. 

Het doel van deze workshop was het verschaffen van informatie over de verschillende beschermde diersoorten in de kustwateren en zee, zodat zij ook een bijdrage kunnen leveren aan het beschermen van de ETP-diersoorten.

Naast de personeelsleden van het onderdirectoraat Visserij, hebben ook vertegenwoordigers van visverwerkingsbedrijven, visserijcoöperaties en vissers deelgenomen aan deze workshop. Er zijn diverse presentaties gehouden door Tomas Willems, National Project Coördinator van het project REBYC-II LAC, een project dat zich bezighoudt met de bijvangsten van bodem trawlvisserijen duurzaam te beheren in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Daarnaast heeft Mario Ijspol, hoofd van de afdeling Statistieken, enkele PowerPoint-presentaties verzorgd. De deelnemers deden mee aan enkele groepsopdrachten, waarbij zij de verkregen informatie konden toepassen. Aan het eind van deze sessie kregen zij een copy gids, die waterbestendig is, met ongeveer 50 beschermde diersoorten in de kustwateren en het zeegebied van Suriname en omgeving.

'Het ministerie van LVV zal altijd haar ondersteuning geven in het belang van duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. Op deze manier kunnen wij veel meer realiseren voor het land', zei minister Rabin Parmessar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten