vrijdag 10 januari 2020

Asfalteringswerkzaamheden weg Apoera-Section-Washabo liggen al sinds oktober stil

'Onderbreking in planning opgenomen, er is ook rekening gehouden met de regentijd'

Tot frustratie van bewoners worden werkzaamheden pas in maart hervat


Bewoners van Kabalebo hoeven vooralsnog niet te rekenen op asfalteringswerkzaamheden van de Baitali Group aan de weg die door Apoera, Section en Washabo loopt. Het bedrijf is in september begonnen met het aanbrengen van de eerste asfaltlaag op de acht kilometer lange weg, maar is hiermee in oktober gestopt, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 10 januari 2020.

Volgens Farsi Khudabux, general-manager van Baitali, zijn de werkzaamheden niet vertraagd. 'De onderbreking is in de planning opgenomen. Er is hierbij ook rekening gehouden met de regentijd.' Khudabux legt uit, dat het project in twee fases wordt uitgevoerd. De eerste, waarin vier kilometer van de weg is geasfalteerd, is in oktober gereed gekomen. In de tweede fase zal het project afgerond worden.

'We gaan in maart, in de kleine droge tijd, hiermee beginnen. Trouwens Apoera ligt ver van Paramaribo en wij willen geen arbeiders daar naar toe sturen die niet zouden kunnen werken vanwege de regen.' 

Tot de werkzaamheden behoort onder andere ook de renovatie of vervanging van twee bruggen. Baitali moet contractueel volgens Khudabux het project eind dit jaar opleveren. Indien het vaak droog is, kan het werk eerder afgerond worden.

Bewoners hebben begrepen dat Staatsolie momenteel geen bitumen - een belangrijk bestanddeel voor asfalt - kan leveren, maar Khudabux spreekt dit tegen. Kapitein Carlo Lewis van Apoera zegt dat bewoners zeer ontevreden zullen zijn, wanneer ze horen dat de werkzaamheden pas in maart hervat worden. Volgens hem heeft gisteren nog een bewoner zich beklaagd over de gang van zaken.

'Nu al klagen de mensen, omdat in de weg heel wat gaten zijn ontstaan. Ook is het moeizaam om over het grind te fietsen.' Bij droog weer ondervinden de mensen last van het stof dat ontstaat door passerende voertuigen. Lewis zal binnenkort in een vergadering de bewoners informeren waarom het project stil ligt. De kwestie kan volgens hem besproken worden met districtscommissaris Joanna Aroepa van Kabalebo, Zij kan Baitali vragen om het werk eerder te hervatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten