vrijdag 10 januari 2020

11-Jarige opent vuur in Cervantes del Bosque College in Torreón, Mexico - Zeker 2 doden en 4 gewonden

(Bron foto: Twitter)
'Jonge schutter kwam met twee wapens op school, schoot zijn leraar neer voordat hij zichzelf neerschoot'


Zeker twee mensen zijn doodgeschoten door een 11-jarige 'schoolschutter' die vervolgens zelfmoord pleegde. Het bloedbad vond vanochtend, vrijdag 10 januari 2020, plaats in het Cervantes del Bosque College te Torreón in de staat Coahuila, Noord-Mexico. 

Hulpdiensten werden om half negen lokale tijd naar de school geroepen.


Uit de eerste berichten blijkt, dat een leraar was neergeschoten en kinderen gewond waren geraakt, voordat de jonge jongen het wapen op zichzelf richtte. Er zouden ook vier mensen gewond zijn geraakt bij het tragische incident.


Getuigen ter plaatse meldden, dat ze het geluid van huilende en gillende kinderen hoorden. De schietpartij vond naar verluidt plaats in een zesde klas lokaal. Bezorgde gezinnen stroomden naar de school en verzamelden zich buiten. Er werden velen gezien die hun kinderen vasthielden nadat ze uit de school waren ontsnapt.


Er zijn geen meldingen geweest van een motief voor de schietpartij. Burgemeester Jorge Zermeño Infante zei, dat de jonge schutter twee pistolen droeg toen hij het vuur in zijn school opende.


Mayor Infante zei: 'Het is heel triest wat er is gebeurd. Ik wil nergens over speculeren en het incident is nog steeds onder onderzoek, maar het lijkt erop dat de jongere een probleem had en bij zijn oma woonde. Het lijkt erop dat hij met twee wapens op school is aangekomen en zijn leraar heeft neergeschoten voordat hij zichzelf neerschoot. Er zijn drie kinderen gewond geraakt en liggen stabiel in het ziekenhuis en een andere leraar die gewond is geraakt aan een arm.'


Torreon, een stad met ongeveer 679.000 inwoners, ligt ongeveer 350 mijl ten zuidwesten van Laredo, Texas, en 200 mijl ten westen van de Mexicaanse stad Monterrey.


(Suriname Mirror/PubliMetro/Mirror/El Siglo de Torreon/Twitter/noticieros.televisa/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten