dinsdag 2 juli 2019

Venezolaanse autoriteiten arresteren twee verdachten na dood Marine-officier Rafael Acosta

De twee verdachten zijn een sergeant en een kapitein van de Nationale Garde


De Venezolaanse autoriteiten hebben twee verdachten opgepakt na de dood van Marine-officier Rafael Acosta. Hij overleed in gevangenschap nadat hij was beschuldigd van betrokkenheid bij een couppoging tegen president Nicolás Maduro.

De dood van Acosta leidde tot veel ophef. Hij was na zijn arrestatie op 21 juni dagenlang spoorloos. Daarna zou hij in een rolstoel voor de rechter zijn verschenen. De officier was volgens zijn advocaat niet meer in staat te praten en leek gemarteld te zijn. Hij stierf de volgende dag in een legerziekenhuis.

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Michelle Bachelet zei eerder 'geschokt' te zijn door beschuldigingen van martelpraktijken. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken concludeerde dat Acosta overleed 'terwijl hij werd vastgehouden door de gangsters van Maduro en hun Cubaanse adviseurs.'

Hoofdaanklager Tarek Saab zei, dat twee functionarissen van de Dirección de Inteligencia Militar, DGCIM, beschuldigd worden van de dood van Acosta, zonder te verwijzen naar marteling of uitleggen hoe Acosta werd vermoord. 'Twee functionarissen die voor de DGCIM werken, zijn in verband gebracht met dit betreurenswaardige incident', schreef Saab op Twitter.


De twee ambtenaren zijn een sergeant en een kapitein van de Nationale Garde, die de DGCIM hielpen, zei hij.


(Suriname Mirror/Reuters/MercoPress/Aporrea/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten