dinsdag 2 juli 2019

Drie agenten in voetbalincident-zaak zouden vaste advocaat politiebond hebben vervangen

Alle betrokkenen hullen zich in stilzwijgen - Bestuur politiebond beweert van niets te weten


Volgens de Ware Tijd van vandaag, dinsdag 2 juli 2019, hebben drie agenten van het Regio Bijstandsteam (RBT) die betrokken waren bij het geruchtmakende voetbalincident te Livorno, de vaste advocaat van de politiebond, Headly Derby, vervangen door Benito Pick. Ze zouden het oneens zijn met de dagvaarding die ze hebben ontvangen en zullen dit aanvechten. 

De agenten waren op last van het Openbaar Ministerie ingesloten in verband met het onderzoek naar het incident op 25 april. Derby beweert niet op de hoogte te zijn van de recente ontwikkelingen. Hij zegt dat de leden vrij zijn om een andere advocaat toe te voegen aan de zaak. Hij heeft na de voortgang bij de rechter-commissaris niets meer vernomen van het drietal noch de bond. In dit geval zou de bond hem moeten contacten om nog rechtsbijstand te verlenen. 'De bond betaalt contributie en als er een advocaat nodig is spring ik in. Nadat de leden de dagvaarding hebben ontvangen moeten ze wel individueel betalen', aldus de raadsman.

Hij zegt dat er mogelijk geen contact met hem is gemaakt uit ontevredenheid over de periode die zij achter de tralies moesten doorbrengen, ondanks dat ze rechtsbijstand kregen.

Advocaat Pick zegt, dat hij geen informatie over cliënten doorgeeft aan de media. De zaak is volgens hem eerder verkeerd aangepakt. Hij wil ook geen informatie doorspelen, omdat hij zich aan zijn woord houdt om niet eraan mee te werken om de zaak meer ruchtbaarheid te geven.

Woordvoerder Revelinio Eijk van de Surinaamse Politiebond geeft aan dat hij de recente ontwikkelingen ook niet heeft gevolgd. Sergio Gentle, penningmeester van de bond en hoofd van het RBT beweert hetzelfde. Hij zou ook niet weten wie de nieuwe raadsman is die zijn collega's rechtsbijstand verleend.

De mannen moeten binnenkort weer voor de rechter verschijnen. De inverzekeringstelling had kort na de aanhouding kwaad bloed gezet bij het politiekorps met het gevolg, dat ongeveer 250 agenten van het RBT het werk in mei hadden neergelegd. De agenten wensten meer duidelijkheid over het insluitbeleid voor politieambtenaren en de situatie van hun opgesloten collega's. De bond eiste toen dat de mannen binnen 24 uur in vrijheid moesten worden gesteld. Indien dat niet gebeurde zou er via een ledenvergadering verder worden onderhandeld over verdere stappen. Kort nadat de bond met een persbericht uitkwam werden de agenten vrijgelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten