dinsdag 2 juli 2019

SPA: 'NDP strooit flink met geld en helpt mensen aan werk om zielen te winnen voor mei 2020'

'Het wordt voor SPA met de dag moeilijker om mensen te vinden om de SPA te ondersteunen'


De NDP zou flink met geld strooien en mensen aan werk helpen om mogelijk zielen te winnen voor mei 2020. Dat beweerde Glenn Milano, SPA-ressortvertegenwoordiger in Wageningen, zaterdag tijdens een partijcongres. 'Mijn secretaris kan zelf niet hier zijn. Hij vroeg mij hem het niet kwalijk te nemen. Vrijdag was hij bij een activiteit van de NDP aan het dansen.' Dit schrijft de Ware Tijd dinsdag 2 juli 2019.

Milano zei, dat het met de dag moeilijker wordt om mensen te vinden in Wageningen om de SPA te ondersteunen. 'Den man e waka nanga papira nanga moni fu potisma na wroko. Mi san knapu dya; ik ben al 24 jaar bij de SPA. Ik ben geroepen door de voorzitter van de NDP in Nickerie.' Milano benadrukt dat hij niet over te halen is. 'De mannen en ik zijn vrienden, maar we praten meer over sport. Ik heb geen werk meer nodig en ook geen huis. Ik ben boven de zestig en mi n'e kis' gron moro', sprak hij.

Ook de voorzitter van SPA-Brokopondo, Heslon Pansa, is bezorgd. 'Als men je geld zal geven, kan je het maar één keer gebruiken en dan is het op. Als we terug gaan naar Sipaliwini, moeten we de kapiteins en basya's zeggen dat het hun taak is om hun dorpen te leiden en ze moeten geen andere dingen doen. We hebben het behoorlijk moeilijk in het achterland.'

De partij heeft zaterdag de hoofdlijnen van haar verkiezingsprogramma aan het congres gepresenteerd. Het programma richt zich op: gezondheidszorg en welzijn, economie en industrie, rechtszekerheid en burgerschap, inkomen en sociale zekerheid, buitenlands beleid, infrastructuur en transparantie. Afhankelijk van de situatie in het land kunnen deze punten worden aangepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten