dinsdag 2 juli 2019

Assembleeleden willen gecoördineerd optreden regering bij verlening hulp aan slachtoffers woningbranden Pontbuiten en Latour

(Bron foto: Waterkant.net)
Regering zegt toe dat de nazorg op een goede manier zal plaatsvinden


De Nationale Assemblee heeft aan het begin van de openbare vergadering vandaag, dinsdag 2 juli 2019, stil gestaan bij de woningbranden van vanochtend te Pontbuiten en Latour in Paramaribo, waarbij vijf zeer jonge kinderen zijn omgekomen. Diverse fractieleiders hebben hun deelneming betuigd met de getroffen families. Zij zijn geschokt, dat bij de branden kinderen zijn omgekomen. 


Gevraagd werd om gecoördineerd optreden van de regering bij verlening van hulp. Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons merkte op, dat het gaat om een trauma waar de hele buurt bij betrokken is.

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid en regeringscoördinator kon namens de regering nog geen informatie verstrekken. Wel is een groep ministers ter plekke geweest om zich te oriënteren. Er komt een gecoördineerde actie vanuit de regering.

De regering wacht nog op informatie nadat de politie en de brandweer klaar zijn met het onderzoek naar de brand. De regering zal ervoor zorgen dat de nazorg op een goede manier zal plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten