dinsdag 2 juli 2019

President Bouterse zet minister Ferrier op haar nummer

Numerus fixus is terug naar 60 studenten voor de Medische Faculteit


De numerus fixus is terug naar 60 studenten voor de Medische Faculteit. Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur had vorige week het aantal studenten voor geneeskunde en fysiotherapie teruggebracht naar 20. President Desi Bouterse heeft vandaag, dinsdag 2 juli 2019, tijdens een persconferentie verklaard, dat het aantal teruggaat naar 60, zo bericht Starnieuws.

Technische problemen zouden aan de basis hebben gelegen van het besluit van Ferrier. Door onder andere de stagnatie bij de klinische fase, duurt de zevenjarige opleiding tot arts veel langer. Bij de doorstroming heeft ze ook opstoppingen geconstateerd.

Bouterse benadrukte, dat de komst van de 50 Cubaanse artsen en het besluit om minder studenten tot de Medische faculteit toe te laten, een toevallige samenloop van omstandigheden is. Minister Elias van Volksgezondheid zei, dat de Cubaanse artsen 'niet zomaar' zijn gehaald. Bouterse en Elias stelden, dat Suriname ver beneden het gemiddelde ligt van artsen per bevolking.

De Cubanen krijgen een inburgeringscursus en een training in het medisch systeem van Suriname. 'Ze zullen worden ingezet op plekken waar geen Surinaamse artsen zijn', aldus Elias.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten