dinsdag 2 juli 2019

President Bouterse gaat in persconferentie in op kwestie terugbrengen aantal studenten Medische Faculteit

Bouterse gaat ook in op aanwezigheid veel artsen uit Cuba


President Desi Bouterse houdt vanmiddag, dinsdag 2 juli 2019, een persconferentie over het besluit om de toelating van studenten tot de Medische Faculteit te beperken tot 20. Deze kwestie heeft voor veel onrust gezorgd, nadat bekend werd dat minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de numerus fixus van 60 naar 20 heeft teruggebracht voor de studies geneeskunde en fysiotherapie. 

De directeur van het Nationaal Informatie Instituut, Clifton Limburg, zegt op Starnieuws, dat naast deze kwestie de president ook zal ingaan op de inzet van Cubaanse artsen in Suriname. Onlangs zijn 50 artsen uit Cuba in Suriname aangekomen. Zij volgen een inburgeringscursus van vier maanden. De artsen zijn ondergebracht in de studentenflats op de campus van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Zij zullen te werk worden gesteld bij de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending.

 Over beide zaken is er veel ophef ontstaan in de samenleving. Van diverse kanten is er geroepen om de beperking op te heffen.

De Vereniging van Medici in Suriname en de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienstartsen hebben eveneens stelling genomen tegen de Cubanen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten